l’Ovile
Yanske
Met het overlijden van Happy en Bora was er een hoofdstuk afgesloten in ons leven. Samen met Jolly vormden zij een heel belangrijk trio in ons leven. Het was daarom erg vreemd om zo plotseling geen eigen honden meer om ons heen te hebben en het duurde ook niet lang of het begon weer te kriebelen.

Inmiddels wisten we heel goed waar we in onze zoektocht naar een nieuwe pup op moesten letten en vooral waar we veel waarde aan hechtten. Gezondheid van de voorouders stond bij ons voorop. Omdat wij de nieuwe pup graag in de zomer wilden hebben, zodat wij onze vakanties optimaal daaraan kunnen besteden, werd onze keus uiteindelijk beperkt tot 3 fokkers waarbij het Bartholomeushuis van hen het eerste nestje had. We hadden meteen voor hen gekozen.

Gezien het feit dat we voorheen toch wel wat rangordeproblemen hadden met Happy in combinatie met logeerhonden hadden we deze keer gekozen om een teefje te nemen. Uit een nest van 2 reuen en 5 teefjes kozen we het teefje uit waar we al weken een oogje op hadden.   

Over de naam was vrij snel overeenstemming bereikt. We zagen deze naam al maanden geleden bij ons op een geboortebord in de buurt staan. Om het geen mensennaam te laten zijn, hadden we de beginletter veranderd en wordt het YANSKE. Deze naam was verder zonder betekenis. Voor ons was het belangrijk dat de klank anders was dan de meest gebruikelijke bernernamen.

Mama Feline en papa Sam hadden een fantastisch nest op de wereld gezet. Yanske had met name de uiterlijke kenmerken van haar mama maar haar postuur van papa.

Yanske heeft zich in haar veel te korte leven ontwikkeld tot een hele rustige en stabiele berner met een gouden karakter en eigenwijze streken. In haar functie als aaihond heeft zij heel veel harten gestolen.

In december 2012 ging Yanske mank lopen met haar achterpoot en op 22-01-2013 is middels een CT scan de diagnose botkanker gesteld. Wij hebben nog diezelfde dag afscheid van haar genomen.
Feline
Sam
Yanske_stamboom Yanske_diplomas
Yanske-entropion operatie1
Yanske
30 april 2010 / 22 januari 2013